Friday, May 29, 2015

Lähtölaskenta: Kaks kuukautta enää

Nimittäin siihen, että lennetään ihanaan, kotoisaan Eurooppaan :) ja kesäkin on parhaimmillaan elokuussa, eikös niin? (Oikeastaan tykkään Suomen alkukesästä, ainakin niinä harvoina aurinkoisina päivinä.) Mutta yritetään nyt vielä nauttia tästä olosta ja elosta täällä Kampalassa.

Tänään ollaan (jo) raskausviikolla 24, ja kovasti tekisi mieli ostaa kaikki mahdolliset tarvikkeet, vaatteet ja härpäkkeet meidän pikku-bubille, mutta vielä pitää valitettavasti malttaa odottaa. Onneksi täällä ei tosiaan ole pahemmin houkutuksia, kun valikoima on niin suppea, tavarat huonolaatuisia ja karmean pölykerroksen peittämiä ja hinnat aika huikeita. Mutta internet, se on se paholainen. Tähän mennessä olen pystynyt pitämään näppini suurinpiirtein erossa luottokortista, mutta en tiedä kuinka kauan enää kykenen pidättäytymään. :D


Ostoslistaahan on tietysti jo mietitty, ja on tässä odottelussa sellainen hyvä puoli, että tulee ehkä vähän paremmin pohdittua mitä kaikkea ja millä ominaisuuksilla meidän pikkuinen tarvitsee. Netissä on aika hyvä tehdä vertailua, mutta ei se kyllä sama asia ole kuin päästä kauppaan hipelöimään ja testailemaan.

Rattaiksi ollaan mietitty matkarattaita, jotka sopisivat jo heti vastasyntyneelle ja joihin saisi turvakaukalon kätevästi kiinnitettyä. Koska täällä ei paljon vaunulenkkejä ostoskeskuksen ulkopuolella tehdä, en halua sijoittaa huikeita summia vaunukoppaan. Saksassa ja Suomessa olisi kyllä kiva tehdä pidempiä lenkkejä, mutta ehkä joltakulta liikenisi lainaan vaunut. Tai sitten mennään niillä matkarattailla (en kyllä tiedä miten ne toimivat marraskuun räntäsateessa). Amazonin ostoslistalle on nyt päässyt Britaxin rattaat, turvakaukalo ja autoon turvavöillä kiinnitettävä adapteri.Rattaiden lisäksi kaksi muuta omasta mielestäni ehdotonta härpäkettä olisivat kantoreppu ja sitteri. Kantorepuksi valikoin Manducan, olen kuullut siitä paljon hyvää, ja luulen että jos meidän bubi siinä vaan viihtyy niin sitä tulisi aika paljon käytettyä. Tämän Manducan pitäisi olla ergonominen, sopia myös tälläiselle vajaakasvuiselle kantajalle ja olla pitkäikäinen. Kaiken kaikkiaan haluaisin, että ostetuilla tavaroilla olisi mahdollisimman pitkä käyttöikä, ja siitä syystä nuo matkarattaatkin kuulostavat hyvältä, ne kun menevät 15 kiloiseksi asti. Sitteriä oli vaikeampi päättää, mutta luulen että päädymme BabyBjörniin, koska sitä tuolla Facebookin vauvapalstoilla niin kovasti ylistetään. Olisin alunperin valinnut jonkin kaikilla ääni-, valo- ja tärinäominaisuuksilla varustetun huvituksen, mutta ehkä yksinkertainen on sittenkin parempi. Eipähän mene rikki niin helposti, ja pitäisi myös mahtua pieneen tilaan, jos on joskus tarve ottaa sitteri mukaan jonnekin.


Yllä mainittujen lisäksi pitää toki saada vauvalle sänky. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme siihen, että ostamme tällaisen, koska se mahtuisi pieneen makkariimme saman hyttysverkon alle. Sitten kun vauva on tuohon liian iso, niin hankkinemme jo jonkun juniori-sängy pikkuherran omaan huoneeseen.

Suunnitelmissani olisi, että saisin vauvalle pumpattua maitoa ainakin silloin tällöin, jotta tuleva iskäkin pääsisi syöttöpuuhiin (haaveilen siitä ettei minun tarvitsisi herätä ihan joka kerta vauvaa syöttämään :P). Tätä varten haluaisin Philips Aventin pumpun (ja siihen kuuluvat tuttipullot ja säilytysastiat), mutta lienee parasta odotella näiden kanssa kunnes tiedän sujuuko imetys alun alkaenkaan.


Ja sitten tietysti ne oi niin ihanat vaatteet, miten millään jaksan odottaa vielä.... Haluaisin poitsulle neutraalin värisiä ja oloisia vaatteita, mieluiten pehmoisia pastelleja. Saisi olla vaikka vaaleanpunaista, mutta sitä ei taida löytyä ilman prinsessaröyhelöitä tai glitteriä. :P En oikein innostu kirkkaan/vahvan värisistä enkä auto-, robotti-, pääkallo- ym. kuvioilla varustetuista releistä. Eli niin kauan kun poika ei osaa mielipidettään vaatteista ilmaista, niin äiti päättää että päälle puetaan ihanan hempeitä puuterisävyjä (ja ehkä iskäkin saa päättää aina silloin tällöin, mutta sehän nyt tiedetään että silloin pojan päällä on BVB-univormu).

***

Two more months and we will fly to ah, so lovely, homey Europe! And then, finally, we get to go shopping all the necessary things for our bubi. Can't wait, but I have to hold my horses for a little while longer. The good thing is that here's not much shops to go to, so my only danger is internet. We have, of course, already started our Baby-Wunschliste in Amazon. :P

For now there's a buggy and baby car seat from Britax: it is are so called travel buggy and you can attach the car seat in it. Here it is not possible to really go for a walk, so we figured it would be waste of money to buy a newborn carrycot (of course in Europe that would be useful, but we'll see, maybe we can borrow from someone).


On our list is also a carrier from Maduca: I'm hoping that the baby would like to be in one, because it would be easier for us to do things with both hands free; and a bouncer from BabyBjörn: originally I wanted a bouncer with all possible treats, but I changed my mind when I read the wise opinions of the women in Facebook's baby groups. :D Maybe simple is better sometimes.

For a bed we were thinking about this one, as it should fit under the same mosquito net as our bed. I was planning (optimistically) that I would not need to wake up at night every time when the bubi needs milk, but I could pump some so that the future daddy could also participate in the feeding. For this purpose I wanted a pump from Philips Avent, but I guess we better wait until we know whether breastfeeding is our thing at all.


And of course I have searched for baby clothes, this is the most difficult one not to order already. :P There's so many cute clothes out there! I would like to dress our bubi in quite neutral, not especially boyish and preferably soft pastel colored clothes. Maybe even in light pink, but perhaps without princess ruffles and glitter. ;) Bright and strong colors and all kinds of car, robot and skull motifs aren't really my thing, so as long as the boy is not able to tell his opinion about the clothing, he will be dressed as mommy wants (and maybe occasionally how daddy wants, but we all know that then he'll have BVB uniform). 

Kuvituksena ne muutamat jo tehdyt ostokset, ihan täydellisesti ei olla luottokortin vingutukseltä vältytty. ;) Pictures are of those few already made shoppings that we just could not resist.

7 comments:

 1. Ihanaa, että hypistely on hyvässä vauhdissa, siis vauvatarvikehypistely.
  Ootteko siis palaamassa Kampalaan jossain vaiheessa, kun puhuit että siellä ei rattaita tarvita?

  Manduca on meilläkin ja viimeksi tänään neiti siinä selässä keikkui. Oli myös Lontoon matkalla mukana. Eli nyt 1v4kk ja käyttöikää vielä rutkasti jäljelllä. Uskoisin siis, että tekin tykkäätte. Ja sittenhän sä saat sieltä hyvät opit kankaanpalassa kantamiseen ... ;) haha.

  Hyviä vointeja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :)

   Kiva kuulla että Manducalle on ollut käyttöä, just tota ajattelin kanssa että esim. kaupunkireissuilla saattais olla hyvä. Ollaan siis tulossa tänne takas heti joulun jälkeen, joten vaunuja tulis todennäköisesti käytettyä vaan pari kuukautta. Matkarattaat kuitenkin haluaisin, koska kyllä niitä varmasti aina silloin tällöin tarvii.

   Delete
  2. Ja joo täältähän löytyis kokeneita kantoliinaopettajia varmasti :D

   Delete
  3. Meillä on tarkoitus matkustaa sinne tammikuussa (miehen veljen häihin) eikä kyllä juu tosiaan ole käynyt mielessäkään ottaa rattaita mukaan. :D
   Mutta ymmärrän kyllä ajatuksen, että täällä Euroopassa ne on aika kätsyt varmasti. Voiskohan saada joltain lainaan(?).

   Minun näkökulmasta kiva, että Ugndapostaukset siis jatkuu puolen vuoden jälkeen :).

   Delete
  4. Joo, jäis rattaat kyllä lyhyemmällä reissulla täällä varmasti käyttämättä. Ajateltiin kuitenkin ne matkarattaat ostaa, ehkä niitä tulis joskus käytettyä (muutaman urhean kotirouvan olen nähnyt vauvulenkillä), ja ne menee tosiaan sitten vähän vanhempanakin, esimerkiksi noilla kotimaan reissuilla. ;)

   Toivottavasti vauva-arki ei vie bloggaria mennessään, vaan jaksan myöhemminkin tänne päivitellä. Aikomus on kyllä kova.

   Delete
 2. Onnea! Palasin lomalta ja kurkkasin kuulumisia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Toivottavasti teillä oli onnistunut loma!

   Delete