Monday, May 4, 2015

Vappuja.

Ei vappua ilman simaa ja munkkeja. Onneks molemmat on helppo tehdä itse (ja on paljon parempiakin niin), niin ei tarvi täällä ruikuttaa et miksei kaupasta saa. Tein "vahingossa" tuplamäärän taikinaa (oli siis tarkotus tehdä x 1,5), ja päätin pakastaa loput käytettäväksi korvapuustihimon iskiessä. Saa nähdä mitä tulee pakastetusta pullataikinasta....


Meillä oli kaks Wolfin saksalaista tuttua muutaman yön kylässä vapun aikoihin, joten hekin pääsivät osallisiksi tästä herkuttelusta. Sima vakuutti ainoastaan mieheni, saattoi olla tosin että hän joi sitä ihan vaan erään hormonihirmun mieliksi. :P On se kumma, ettei vanhasta kokispullosta tarjoiltava kuravellin näköinen litku kelluvine rusinoineen houkuttele... No, munkit maistui sitäkin paremmin.


Kerran aiemmin olen muistaakseni munkkeja itse paistellut, mutta siitä on jo jonkun aikaa. Jännitti vähän tuo rasvan kanssa pelleily (täällä saa vissiin palokuntaa odottaa jonkun aikaa), mutta sehän meni ihan loistavasti. Sain koekäyttää upouuden paistomittarinkin. Ainoa huono puoli oli se, että nyt kun munkkien paiston helppous on tuoreeltaan mielessä, saattaa niitä tulla tehtyä kerta jos toinenkin.


On 30th of April and 1st of May we celebrate Vappu in Finland and as a traditional girl like me, I had to prepare all the necessary food items: munkki and sima, and potato salad (which did not get in the pictures because you all know how that looks like, right?). We had Wolfi's friends here for few nights and as far as I know they also liked these Finnish delicacies, except sima. How weird is that, doesn't this look just delicious?? ;)No comments:

Post a Comment