Sunday, November 9, 2014

Raaka kakku.

Tykkään kovasti avokadosta, ja olinkin into pinkeänä kun huomasin, että täältä sitä saa ja halvallakin vielä. Sitä tulikin popsittua ekoina viikkoina niin paljon, että nyt melkein ällöttää (pitääkö aina liiotella??). Noh, maanantaina kuitenkin taas sorruin avokadon ostamaan, ja vieläpä aivan mahtavan kokoisen sellaisen. Eilen sitten ihmettelin, että mihin kummaan sen tunkisi, kun ei yhtään tee mieli eikä avokadoa voi koirallekaan syöttää. Nopean guuglailun jälkeen löysin raakasuklaakakun reseptin Kaikki mitä rakastin-blogista. En ole pahemmin innostunut raakaruokabuumista, mutta ajattelin että kokeillaan nyt yhden kerran.

Kaiken lisäksi sain eilen tällaisen uuden ihanan lelun keittiöön, ja se pääsikin samantien koekäyttöön.

Kaapista ei löytynyt aivan tarkalleen samoja raaka-aineita kuin alkuperäisessä reseptissä, joten viilasin sitä hieman. Raakuudesta en tiedä, kun en ole määritelmän ehtoihin perehtynyt, joten kutsukaamme kakkua suklaa-avokadokakuksi (vaikka ei siinä kyllä suklaata ole).

Ainekset

Pohja:
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 dl kookoshiutaleita
2,5 dl rusinoita
1-2 rkl rypsiöljyä

Täyte:
2 avokadoa (tai yksi V-A-L-T-A-V-A)
4 rkl hunajaa
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
palanen vaniljatangosta
ripaus suolaa

Jauha pähkinät hienoksi tehosekoittimessa. Lisää kaakaojauhe, suola ja kookoshiutaleet. Pyöräytä sekaisin. Lisää joukkoon rusinat ja hienonna. Sekoita mukaan rypsiöljyä niin, että taikinasta tulee tahnamaista. Painele elmukelmutetun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Lusikoi avokadojen hedelmäliha tehosekoittimeen, lisää joukkoon hunaja, kaakaojauhe, vaniljatangon siemenet sekä suola. Vatkaa tasaiseksi mousseksi. Levitä pohjan päälle ja jätä jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Nauti hyvällä omallatunnolla.

Moussea tehosekoittimesta lusikoidessani sitä piti tietenkin maistaa ja olin totaalisen ihmeissäni kuinka hyvää se oli. En olisi ikinä uskonut. Tänään sitten maisteltiin kakkua kokonaisuudessaan, eikä se hullumpaa ollut vieläkään. Mutta en mä kyllä ihan heti voista, sokerista ja jauhoista luovu! :P



Yesterday I had to figure out where to use an enormous avocado that was threatening to rotten in the fruit basket. I really like avocado, or at least liked, until I had a slight overdose after moving here. Now I had to find some new recipe, something where to hide it. So I found a recipe for raw chocolate cake and decided to give it a try despite my suspicious expectations towards the ongoing raw food boom.

And oh boy, was I wrong. It was actually not only edible, but good. And if I wouldn't know, I would not guess that it does not have a single drop of the traditional cake ingredients: butter, sugar, egg or flour. But no worries, I'm still not gonna give up those heavenly ingredients. It's just good to shake your prejudices sometimes. ;)

I also happened to get a new, fancy kitchen toy yesterday and this recipe was perfect for test driving it.

I modified the original recipe quite a bit, because I did not have all the ingredients at home. So I cannot guarantee that this cake fulfills the requirements of raw food. Let it be called chocolate-avocado cake (well, it does not actually have any chocolate in it).

Ingredients

Bottom:
3 dl cashew nuts
1 dl cocoa powder without sugar
pinch of salt
1 dl desiccated coconut
2,5 dl raisins
1-2 tbsp rapeseed oil

Filling:
2 avocados (or one enormous)
4 tbsp honey
0,5 dl cocoa powder without sugar
small piece of vanilla pod
pinch of salt

Grind the nuts in a mixer into fine powder. Mix in cocoa powder, salt and coconut. Add raisins and mix even. Add oil, so that mixture looks like a dough. Press the dough to the bottom of a round baking form covered with cling film. Put in fridge.

Put avocado meat, honey, cocoa powder, vanilla seeds and salt into mixer and mix until smooth. Spread the filling over the bottom and put in the fridge for few hours. Enjoy with good conscience.


No comments:

Post a Comment