Monday, September 1, 2014

Terveisiä sairasvuoteelta

Tosiaan, sain tuossa viime torstaina sen ensimmäisen vatsapöpön, joka oli kyllä odotettavissa. Torstai-iltana ja perjantaina tutustuttiinkin sitten paikalliseen klinikkaan, jossa hoitivat tämän mzungun lähestulkoon takaisin elävien kirjoihin. Pääsin jopa tiputukseen ensimmäista kertaa elämässäni. Kyllä olis ollu jännää, ellei vatsaan olis sattunu niin hemmetisti. Noh, viikonlopun yli kärvistelin tuhottoman mahakivun kanssa ja nyt on antibiootit syöty ja olokin alkaa olla jo paljon parempi. Mitäs tänään syötäisiin? ;)

Halusin jo viime viikolla raportoida meidän uudesta perheenjäsenestä, mutta ensin oli liian kiire sen hulivilin kanssa ja sit ei ollu nettiä muutamaan päivään, ja muita tekosyitä...

Mutta niinhän siinä sitten kävi, että viikko sitten sunnuntaina meidän perheeseen tuli yksi uusi jäsen. Nimittäin maltankoiranpentu nimeltä Kuba. Nimihän oli päätetty jo aikaa sitten, ja vaikka se onkin pojan nimi, olisi tyttökoirastakin tullut Kuba. Mutta nyt ei tarvinnut edes pohtia, koska uusi perheenjäsen on potra poika. Kuba on puolalainen lempinimi Jakubille, ja jostain syystä ehdin tähän nimeen kovasti tykästyä. Ja kiitos erään herra Blaszczykowskin (juu googlasin miten tuo kirjotetaan), ei vannoutuneella Dortmund-fani miehelläni ollut mitään tätä vastaan.

Vähän yli viikko ollaan siis Kuban kanssa tässä ihmetelty, ja aika rankkaa on. :D (mitenkähän mahdan joskus selviytyä ihmislapsesta...?) Mutta on se vaan niiiiiiiiiin söpö. Eka yö oli luonnollisesti aika kamala, sekä Kuballe, että meille tuoreille vanhemmille, mutta nyt yöt on menny jo huomattavasti paremmin. (Nyt tosin yritetään siirtää koirulin nukkumapaikka meidän makkarista olohuoneeseen ja viime yö oli aika rallia taas, onneks miehellä on lehmän hermot ;)) Muissa asioissa en ole ihan niin vakuuttunut kehityksestä, mutta ehkäpä mulla on hieman liian korkeat odotukset. Aikamoisena yllätyksenä tuli nimittäin esim. sellainen tieto, että koira on yleensä täysin sisäsiisti vasta puolen vuoden ikäisenä. Olin kyllä lukenut muutamaakin pentukirjaa etukäteen, mutta ei niissä mitään tälläistä mainittu. Ihan epäolennainen tieto, eikö? Muutenkin voisin heivata ne kirjat vaikka suohon, ihan käsittämättömiä vaatimuksia, johan tässä stressaantuu sekä omistaja että koira. Yritän nyt kuitenkin vielä hetken noilla superkoirankasvattajan ohjeilla; olisi niin kiva kasvattaa hyväkäytöksinen koira... Kuka ehtii aina olla antamassa herkkuja ja kehuja kahden sekunnin sisällä “oikeanlaisesta” käytöksestä? Ja eikö se koira tuu kauheeks läskiks jos sille on koko ajan antamssa jotain herkkuja? Tai miten on mahdollista olla huomioimatta koiraa, joka jyrsii nilkkasi verille? Hohhoi. (Onko vauvanhoitokirjat yhtä hulluja??? Ei parane sellasta kyllä ostaa kun aika koittaa...)

Ympäriinsä pissailu ja kakkailu ei mua haittaa, siihen on kyllä varauduttu. Kaakelilattia on onneksi helppo putsata. En ehkä ollut ihan varautunut siihen että koira on kiinni nilkoissa (hampaiden kera tai ilman) kaiken valvomansa ajan. Ensin en pystyny edes vessassa käymään niin etteikö hauva saisi ihan hirveetä paniikkikohtausta. Vieläkin sen saa harhauttaa tekemään jotain supermielenkiintosta, että saa mennä oven taakse rauhassa. Kai se on normaalia? Kai se menee joskus ohi? Onneksi sentään kuka tahansa ihminen tuntuu kelpaavan, eli kun siivooja tai mies on kotona, pääsen tamppaamaan juoksumattoa rauhassa. :D Ja nyt tän ei-niin-kivan pöpön ansiosta sain mukavan breikin viikonloppuna, kun oli hyvä syy olla tekemättä mitään ylimäärästä. Kiitos taas ihanalle miehelleni tästä, että hän jaksaa. Nyt pienen "lomailun" jälkeen mullakin riittää taas energiaa tulevan maailman hyväkäytöksisimmän koiran kouluttamiseen. ;) (Huomisesta alkaen...)

***

Hello from the sick bed. Last Thursday I got the feared first serious stomach issue. So on Thursday and Friday we were making ourselves known in the local clinic, where they treated me back to almost alive person. Over the weekend with the help of some antibiotics and various other pills I got better, and now I'm only a bit tired and hungry. What would we eat today...?

I was supposed to write you about the big news about the new family member already last week, but it was so busy with him and then the internet was not working and so on and so on...

Anyway a week ago on Sunday we took home a lovely little fellow, a maltese puppy, who got name Kuba. Why Kuba? Well this name was decided long time ago in Poland; it is a nickname for Polish guy's name Jakub, and I just always liked it. Thanks to one Blaszczykowski (yes I did google how to spell it) in a team called Borussia Dortmund, my husband agreed to this name immediately. ;)

A week with the puppy has been looong and quite hard, I must admit. The puppy is very attached to people (any people) so it does not want to be alone at all, not even if I need to go to toilet. I've had cats earlier and I don't really remember anything like this with them, but of course they are completely different animals, aren't they? :D (Like comparing humans and elephants, eh?) I've been reading a few puppy training books so I wouldn't be completely lost, but I must say that the books are making everything seem very simple and easy, and they forgot to mention a detail like it takes about 6 months for the dog to be fully housetrained... Not important, I guess. So there's few things that have been making me a bit crazy last week; that I always seem to fail to take the puppy out when he needs to go (and on the other hand I'm waiting with him outside 20 minutes when he does not) and that he is biting fingers and toes, and attacking to our ankles like they were the tastiest bones in the world. And we don't know how to make this stop. I've tried the tricks from the books, but seriously, who can just stay calm and still while the dog is chewing half of your toes away.... But other wise he is a real charmer. ;)

On weekend thanks to my best ever husband (and the stomach pain that did not allow me up from the bed) I got some very much needed puppy vacation. Now that I'm getting better I have new motivation and power to make this dog the perfect example...starting tomorrow. :P


No comments:

Post a Comment