Monday, April 20, 2015

Pääsiäinen Murchison Fallseilla

Noniin, pitkä odotuksenne on päättynyt ja nyt tulee vihdoin niitä kuvia! Pääsiäistä vietettiin siis tavoista poiketen safarilla. Ei ollut lammasta, ei pääsiäispupua eikä suklaamunia. Näiden sijasta nähtiin kirahveja, jellonia, puhveleita, antilooppeja, apinoita, norsuja, hippoja ja vaikka mitä muuta. (En toki suostunut perinteistä ihan kokonaan irti päästämään, joten pääsiäismaanantaina grillailtiin sitä lammasta kera valkosipulikermaperunoiden ja jälkkäri-pashan. Mämmit olikin jo popsittu parempiin suihin heti vieraiden saapuessa <3 )



Matkanjärjestäjän päänsäryn ja stressin välttämiseksi varasin suosiolla valmiin pakettisafarin African Adventure Travellersiltä, joka osoittautui kyllä rahansa arvoiseksi. Kuski tuli lähes täsmällisesti perjantaiaamuna meitä noutamaan, ja vaikka hänen Toyota Hiacensa ei ihan luksusstandardeja täyttänytkään, kesti se epäilyksistämme huolimatta hyvin kuhmuraisia teitä. Ja tilaakin oli tarpeeksi. Matka Murchison Fallseille taisi kestää noin kuusi tuntia. Heti puistoon päästyämme kuski vei meidät vesiputousten ylle nappaamaan ensimmäiset luontokuvat.



Vesiputouksen ihailun jälkeen saimme hieman lisää jännitystä matkaan kuskin kaahatessa jokea ylittävälle lautalle. Ehdittiin onneksi hyvin mukaan, koska tässä vaiheessa lounasaika oli jo alkanut hyvän aikaa sitten ja turistien massuja kurni kovasti. Vaivaan auttoi Paraa Lodgen runsas lounasbuffa. Hotelli on todennäköisesti puiston kallein, mutta myös melko ylellinen uima-altaineen ja 3 x päivässä buffetruokailuineen.



Safarin hintaan kuului kaksi game drivea (= puistossa oppaan kanssa ajelua eläimiä bongaillen) ja yksi veneretki. Eli aktiiviurheiluksi ei tätä harrastusta voi todellakaan kutsua, mitä nyt vatsalihakset saa treeniä auton viilettäessä muhkuraisilla teillä. Oppaan kanssa ajelussa oli sekä hyviä että ei niin hyviä puolia; plussaa ehdottomasti siitä, että hän kyseli vastaantulevilta kuskeilta heidän bongaamistaan eläimistä ja huomasi joitakin eläimiä paljon ennen kuin harjaantumaton turistisilmä ehti nähdä mitään mielenkiintoista. Esimerkiksi alla oleva leijonaemo pentuineen olisi varmasti jäänyt näkemättä ilman opasta. Miinusta siitä, ettei kuskia kehdannut pyytää pysähtymään joka kerta kun olisi ollut jotain kuvattavaa, eli itse ajellessa olisi ollut enemmän vapautta.



Veneretkellä nähtiin virtahepoja ja krokotiileja, joita harvemmin kuivalla maalla näkee. Veneellä ajelu oli myös virkistävää vaihtelua autossa istumiselle. Meidän paatti oli yllättävän vankkarakenteisen näköinen ja jokseenkin iso (ja hidas). Ensi kerralla saattaisin kallistua pienemmän paatin puolelle; sillä pääsee kuulemma nopeampaa, eikä se ehkä olisi ihan niin tupaten täynnä populaa kuin tämä isompi.



Kaiken kaikkiaan safari oli hieno kokemus ja vahvisti mun ajatusta siitä, kuinka väärässä olinkaan kun en aiemmin jaksanut tälläisistä jutuista kiinnostua. Yhtä juttua jäin kaipailemaan Murchison Fallseilla Lake Mburoon verrattuna; kävelysafaria nimittäin! Siinä pääsee jotenkin ihan eri fiilikseen, ja saa vähän liikuntaakin samalla. :P


We spent this Easter a bit differently from the normal tradition and went for a safari at Murchison Falls National Park. Instead of the Easter Bunny we saw whole lot of (other) amazing animals; giraffes, hippos, crocodiles, antelopes, monkeys, elephants, buffaloes....



In order to avoid stress and headache we booked ready-tailored package safari from African Adventure Travellers. All in all, everything went fine and I could totally recommend their services. The safari package included early Friday morning pick-up from our place, visit to the top of the Falls, two game drives and a boat ride, two nights with full board in very comfortable (but not very affordable) Paraa Lodge and drive back home.


Murchison Falls was pretty amazing place, and there was sooo many animals, you could not miss them even if you'd try. :P One thing that I'd like to add, would be the walking safari we had in Lake Mburo. But probably there's a reason why it's not possible here...? Oh, and zebras, there's no zebras in this park.


4 comments:

  1. Meidän tavoite on seuraavalla reissulla vihdoin päästä safarille. Voi vitsi, vaikuttaa ihan huipulta.

    Seuraavaksi hei Vappu sitten! Siellähän on niitä vähän rikkoutuneen tippaleivän näkösiä snackseja ;).

    ReplyDelete
  2. Luonnonpuistot on kyllä tähän mennessä kääntänyt mun pään ihan totaalisesti. Oon aina ollu enemmän merenranta-ihminen (ja kyllä mä varmaan vieläkin sen näistä kahdesta valitsisin) joten on mahtavaa huomata että on muunkinlaisia upeita maisemia ja kokemuksia. :) Vapuksi laitoin just simat tulemaan, luulenpa että sitä vietetään aika suomalaisittain täällä meijän huushollissa. :P

    ReplyDelete
  3. Upeita kuvia! Oli varmasti hieno kokemus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Oli kyllä mahtava ja erilainen kokemus. :)

      Delete