Tuesday, March 24, 2015

Sataa, sataa ropisee, pilipilipom...

Sadekausi alkoi vihdoin, ah tätä autuutta (muistuttakaa mua tästä sitten kun valitan muutaman viikon päästä, että koko ajan on kosteeta, vaatteet ei kuivu, on kylmä jne.). Ihanaa kun ilma on taas vähän raikkaampi, saa vihdoin laittaa päälle jotain muutakin kuin viileimmät mahdolliset hellevaatteet ja energiaa riittää tehdäkin jotain.

Tuli tossa mieleen, että Suomessa asuessani olin aina niin varma, että mut on luotu elämään paikassa jossa on aina aurinkoista ja lämmintä. Nyt täällä ollessa, sateen alkua rukoillessa, en olekaan ihan niin varma. Niinkuin aiemmin jo mainitsin, sitä on jotenkin niin tottunut vaihtuviin vuodenaikoihin, ja se auringon ihmevoima, jonka olen Suomessa huomannut, perustunee nimenomaan siihen, että sitä on odotettu niin kauan. Koska nyt tämä sadekeli on jotenkin saanut aikaan saman vaikutuksen. Ihminen kaipaa sitä mitä hänellä ei ole, vai miten se meni?

Parasta täkäläisessä sadekaudessa on se, että suurin osa sateesta tulee yöllä ja aamupäivällä ja useimmiten keli kirkastuu iltapäiväksi. Eli aika täydellistä, etten sanoisi. :) Toivottavasti kelit pysyy jokseenkin tälläisinä seuraavat viikot (ettei nyt ihan pelkäksi vesisateeksi mene), sillä ensi viikon maanantaina me saadaan tänne vihdoin ne kauan, kauan odotetut vieraat, eli mun perhe. <3 saas nähdä taas kuinka paljon tulee kirjoteltua, mutta yritän nyt ainakin meidän pääsiäissafarista Murchison Fallseille raportoida.

***

Finally it's here, the rain season! Fresh air, energy to do something, possibility to wear something else than the tiniest, thinnest summer dress.... Remind me about these words in couple of weeks when I start to complain how nothing ever dries, it's cold and I cannot sleep at night because of the thunder. :P

When I still lived in Finland, I used to think that I am made for sun and warmth and definitely not for the Finnish weather. Well, well, travelling changes your mind doesn't it, and now I'm pretty sure that I'm actually more seasons-kind-of-a-girl. (If just the winter would be shorter....) The energizing power of the sunshine, I have now figured, is based on the fact that you did not see it in such a long time, and any day it can go away again. Now the rain has the same effect on me, because I was waiting for it so long. :D

Something else is also soon finally here; my family!! Only six more nights, and we get to show them this very interesting place where we live. ;)

3 comments:

 1. Voi vitsi mä muistan kanssa ton, miten sitä sadetta odottikaan monen viikon jälkeen. Ugandassa sadekausi tosiaan siitä mainio, että kutakuinin takuuvarmasti silti joka päivä paistaa myös aurinko. :)

  Mukavaa, että saatte vieraita. Raportoi sitten jookos minne kaikkialle heidän kanssaan menitte.

  ReplyDelete
 2. So you should go back to Poland! :)

  ReplyDelete
 3. Okei, kai sitä täytyy ehtiä raportoimaan kun kerran noin kauniisti pyydetään ;)

  Marta: maybe someday we will :P

  ReplyDelete