Friday, April 18, 2014

Berlin - my new favorite city ;)

Berliini oli jälleen kerran mielenkiintonen, täynnä tekemistä ja näkemistä. Reissu oli pisin tähän mennessä, joten aikaa tekemiseen oli kivasti. Meillä ei ollu kovin tarkkaa suunnitelmaa etukäteen; muutamaa tapaamista lukuunottamatta.

Wolfin vuokraama kämppä sijoittui Friedrichshainin hipsterikortteleihin. Kämppä oli tosi siisti ja sopivan kokonen kahdelle. Ihaninta kämpässä oli nariseva old school puulattia. :) myös sijainti oli hyvä; ei liian kaukana "kaikesta", mutta ei myöskään ihan Warschauer Straßen hulinassa. Ensimmäinen ilta oli normaalista poikkeva Berliini-kokemus; käytiin Wolfin Berliinin laitamilla asuvan kolleegan luona grillailemassa. Alueen ei uskois edes kuuluvan Berliiniin, vaan se vaikutti enemmänkin itsenäiseltä pikkukylältä.

Sunnuntaiaamu startattiin perinteisesti brunssilla (tai no oikeastaan nää "aktiiviurheilijat" alotti juoksemalla ;)) yhdessä Simon-Dach-Straßen loputtomista brunssitaivaista. :) sunnuntaina oli normaalista poiketen kaupat auki, joten iltapäivä kului shoppailessa. Huomasin, että H&Mn lastenosastolla oli aika kivoja mekkoja ja ajattelin kokeilla ihan huvinvuoks (mut tuntevat tietää että oon hieman vajaamittainen). Kuinka ollakaan, löyty kaks ihan täydellistä mekkoa ja vielä about puoleen hintaan naisten vastaavista. Mut ei kerrota kenellekään, että ostan vaatteni lastenosastolta, jooko? Sunnuntai-iltana syötiin ihan kivaa vietnamilaista ja jälkkäriks Berliinin suosituinta jätskiä (jonosta päätellen).

Maanantaina oli vuorossa lähiseutumatkailua Potsdamissa. Potsdam oli yks niistä kylistä (tai siis kaupungeista), joista en oo kuullutkaan, mutta jotka onnistuu yllättämään erittäin positiivisesti. :D Potsdamin vanhakaupunki on tosi laaja; nättejä, vanhoja kivitaloja yksi toisensa perään sekä jättimäinen puisto, jossa oli aivan mielettömiä linnoja. Niin mikä Versailles? :P Ainiin, ja Potsdamista löyty myös isoin (aka ainoa) koskaan näkemäni salmiakkikauppa! Maanantai-iltana palattiin Berliinin vilinään ja käytiin leffassa kattomassa A Long Way Down. Suosittelen ehdottomasti! Leffa, joka saa mut itkemään ja nauramaan (ja vieläpä samanaikaisesti) saa mun pyytettömän kannatuksen. Ja lisäks leffassa yhtenä pääosanäyttelijänä oli Aaron Paul aka Breaking Badin Jesse. :)

Tiistaiaamupäivä oli pyhitetty virallisille asioille ulkoministeriössä. Vartijoilla oli hieman pohtimista kun haluttiin viedä Lidlistä ostetut tuliaiset (mm. kaks makuupussia ja matkalaukku) autoon, joka oli parkkeerattu ministeriön parkkihalliin. Tunnen itteni aina ihan urpoks, kun on niin tarkat turvallisuussysteemit, sama juttu lentokentällä. Näytän varmaan tosi epäilyttävältä kun välttelen katsetta, hikoilen, änkytän ja hihitän...

Virallisten asioiden jälkeen päätettiin sivistää itseämme museokierroksella. Suunnitelmana oli oppia Saksan ja erityisesti Berliinin historiasta, jota edellisenä päivänä ääneen pohdiskeltiin (ja todettiin, että meidän tiedoissa oli muutamia aukkoja). Eli suunnaksi otettiin Story of Berlin-museo, joka lupasi kertoa Berliinin historian alusta alkaen aina tähän päivään asti. Eipä ollut ihan turha lupaus! Tietoa kyllä riitti vaikka viikoksi, ja ehkä sieltä jotain mukaan tarttuikin. Suosittelen niille ketkä haluavat museossa rahoilleen vastinetta ja joilla on järjetön tiedonnälkä. Huhhei. Puhti loppui kesken ja DDR-museo sai jäädä odottamaan huomista. Eli tämän jälkeen suunnattiin pizzalle maailman söpöimpään Pomodori-pizzeriaan ja sit kotio nukkumaan.

Keskiviikkona, ennen matkaa kohti Suomea, oli tarkotus katsastaa se DDR-museo, mutta jono oli jo aamukymmeneltä aivan järjetön. Eli kyseinen museo saa edelleen odottaa... Sen sijaan käytiin kierroksella viereisessä tuomiokirkossa (??), joka on kyllä vaikuttava näky sekä sisältä että ulkoa. Kirkkokierroksen jälkeen pikanen juoksulenkki ja jämäpizzalounas ja Tegelin kautta Helsingin lennolle. ;)

***

Berlin delivered once again. I guess I've said this already once or twice, but Berlin is truly a city of many faces, always interesting and surprising. This time we had a bit longer holiday there than before, and we did not plan our visit too much. This time Berlin looked like this: BBQ evening in the "village", wondering in the streets of East Berlin, brunch & Asian food (of course), sports, movie, museum and day trip to near by Potsdam.

No comments:

Post a Comment